De barrelsauna 2.0

De barrelsauna. Veel mensen hebben al weleens gehoord van dit type buitensauna, maar toch blijft het “wijnvat” ontwerp een opzienbarend plaatje in een tuin. Deze unieke vorm maakt de barrel sauna ook uniek ten opzichte van andere (buiten) sauna’s. Door het wijnvat design is de warmteverspreiding binnen de sauna vele malen effectiever dan bij een traditionele sauna.

Dit maakt de barrelsauna ook een stuk energiezuiniger, er is immers minder lang nodig om de sauna te verwarmen. Een ander bijkomend voordeel van de barrelsauna is dat deze niet behandeld hoeft te worden. Het hout waar de barrel sauna van gemaakt is blijft zonder behandeling goed in conditie en heeft een antiseptische werking.

Barrelsauna 2.0

Het principe van een barrelsauna bestaat al lang. Alpha Wellness Sensations komt nu met een wel heel innovatief model van de barrelsauna. Sinds decennia is Alpha Wellness Sensations de internationale marktleider voor nieuwe trendsettende innovaties en bekend als producent van hoogwaardige wellness producten waaronder sauna’s. Het paradepaardje onder de barrelsauna’s is nu wel de Infraroodcabine Barrel. Normaal is het principe van een barrelsauna gebaseerd op de traditionele Finse sauna ofwel een sauna met (opgiet) oven. De Infraroodcabine Barrel is een barrelsauna voorzien van infraroodstralers, geschikt of eigenlijk bestemd voor buiten.

Dit ontwerp is uniek omdat “normale” infraroodcabines eigenlijk alleen geschikt zijn voor binnen gebruik. En hetzelfde geldt andersom, een barrelsauna is weer niet een type sauna dat binnen geplaatst wordt. Alpha brengt dus het beste van beide werelden tezamen.

Een ander vernieuwend verschijnsel is dat u als klant deze buitensauna geheel kunt customizen, geheel naar uw eigen wensen. Zo kunt u onder andere het dak van de sauna voorzien van een shingles of kokosmatten dak, kiezen voor een elektrische of houtgestookte oven en u bepaalt zelf welke kleur u afstelt in de sauna. De barrelsauna is namelijk voorzien van LEd verlichting in de achterwand.

Nu denkt u waarschijnlijk dat u voor al deze snufjes een krachtstroom installatie nodig heeft. Het antwoord hierop is nee. U kunt de barrel namelijk “gewoon” op een standaard stopcontact  (3500W/220V/16A) aansluiten. In de normale barrelsauna van Alpha is het zelfs mogelijk om infraroodstralers als opties te plaatsen of als verwarming in de kleedruimte. Zo wordt de barrelsauna ervaring wel heel erg uniek!